Ο πλανήτης υποδέχθηκε το 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακές εικόνες σε κάθε άκρη του κόσμου

Εντυπωσιακές εικόνες σε κάθε άκρη του κόσμου

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο η Αθήνα αποχαιρέτισε το 2019 από την πλατεία Συντάγματος και υποδέχτηκε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά.

Με μια λαμπερή γιορτή, με μια «βροχή» από πολύχρωμα πυροτεχνήματα, καθώς και με τις ευχές του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη καλωσόρισε η Αθήνα το 2020.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, και πριν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους ευχήθηκε: “Πάρτε ο ένας τον άλλον αγκαλιά να μην βρει κανέναν το 2020 μόνο του”.

Στην Ευρώπη

Φαντασμαγορικά σόου, χιλιάδες πυροτεχνήματα, άφθονο αλκοόλ και ευχές για μία καλή χρονιά.

Εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη κατέβηκαν σε δρόμους και πλατείες για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους και της νέας δεκαετίας.

Οι πρώτες χώρες

H Νέα Ζηλανδία ήταν η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2020. Ακριβώς τα μεσάνυχτα, μόλις ολοκληρώθηκε η αντίστροφη μέτρηση, πλήθος πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό στο Όκλαντ.

Φαντασμαγορικό σόου πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Σίνδεϊ όπου με φόντο την εντυπωσιακή γέφυρα και το κτήριο της περίφημης όπεράς του, οι Αυστραλοί υποδέχθηκαν τη νέα δεκαετία.

Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με την δαπάνη εκατομμυρίων και την γιορτινή ατμόσφαιρα την στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών εδώ και αρκετές ημέρες.

Τη νέα χρονιά υποδέχθηκε και η Βόρεια Κορέα. Στην Πιονγκγιανγκ χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης και να δουν τη γιορτή πυροτεχνημάτων που ετοίμασε το καθεστώς.

Εν μέσω διαδηλώσεων έγινε η υποδοχή του 2020 στο Χονγκ Κονγκ. Επίκεντρο των εορτασμών για τους κατοίκους της πρώην βρετανικής αποικίας ήταν το λιμάνι της Βικτοριας

Αρκετοί ωστόσο βρήκαν την ευκαιρία να στείλουν μηνύματα εναντίον της κινεζικής κυριαρχίας. Το 2019 ήταν ένα έτος βίαιων διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση δεν θα ηρεμήσει με την έλευση του 2020.

Στη Νέα Υόρκη

Κοσμοπλημμύρα στη Νέα Υόρκη, που υποδέχτηκε το 2020 και τη νέα δεκαετία με φαντασμαγορικό τρόπο.

Εκτιμάται πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Times Square για να “αλλάξουν” τον χρόνο και να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό σόου που στήθηκε στο κέντρο της μεγαλούπολης.

Πηγή: gr.euronews.com