Ο Τραμπ αποφάσισε την εκτέλεση θανατοποινιτών ξανά μετά από 16 χρόνια

Την επαναφορά εκτελέσεων θανατοποινιτών ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ, έπειτα από 16 χρόνια

Την επαναφορά εκτελέσεων θανατοποινιτών ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ, έπειτα από 16 χρόνια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά συχνά περισσότερη χρήση της θανατικής ποινής, ειδικά για δολοφόνους αστυνομικών, ισλαμιστές ή για όσους σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης υιοθέτησε πρωτόκολλα θανατηφόρων φαρμάκων και έχει προγραμματίσει πέντε εκτελέσεις θανατοποινιτών που θα πραγματοποιηθούν σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Ιντιάνα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, θα αφορά σε άτομα που έχουν καταδικαστεί «για δολοφονία, και σε κάποιες περιστάσεις για βασανιστήρια και βιασμούς με θύματα τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας: παιδιά ή ηλικιωμένους».

Στους θανατοποινίτες αυτούς συγκαταλέγεται ο Ντάνιελ Λουίς Λι, ένας υποστηρικτής της υπεροχής των λευκών, που καταδικάστηκε στο Αρκάνσας για τη δολοφονία μιας τριμελούς οικογένειας, ανάμεσά τους και ενός 8χρονου κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης
Ελληνας από τη Δράμα διδάσκει στις ΗΠΑ λατινογενείς γλώσσες και διαπρέπει

Ένας άλλος από τους πέντε είναι ο Λέζομοντ Μίτσελ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από ένα δικαστήριο στην Αριζόνα ότι μαχαίρωσε μια 63χρονη και ανάγκασε την νεαρή εγγονή της να καθίσει δίπλα στο άψυχο πτώμα της γιαγιάς της καθόλη τη διαδρομή ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο, πριν ο Μίτσελ κόψει το λαιμό του κοριτσιού.

«Το Κογκρέσο έκανε ρητά αποδεκτή την εκτέλεση της θανατικής ποινής μέσα από νομοθεσία που ενέκριναν και τα δύο σώματα του Κονγκρέσου και υπέγραψε ο πρόεδρος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, προσθέτοντας πως «το υπουργείο Δικαιοσύνης στηρίζει το κράτος δικαίου – και οφείλουμε στα θύματα και τις οικογένειές τους να προχωρήσουμε στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλε το δικαστικό μας σύστημα».