Π. Ψωμιάδης για τα πατίνια: “Να υπάρξει ρύθμιση για την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη”

πατίνια patini thessaloniki

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης

Την προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας στα ηλεκτρονικά πατίνια στην παραλία της Θεσσαλονίκης προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος με αφορμή πρόσφατα ατυχήματα.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, προτείνω να υπάρξουν προσωρινά συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της πόλης, να περιοριστεί η κυκλοφορία τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές πως όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας –και κυρίως οι νεότεροι- ένα φτηνό, εύκολο και οικολογικό μέσο μετακίνησης. Η αποδοχή, όμως, αυτού του νέου μέσου από τη δημοτική αρχή χωρίς να έχει διαμορφωθεί ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους μαρτυρά απίστευτη ελαφρότητα και εξοργιστική αδιαφορία για την οδική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης
"Αγιος Δημήτριος": Διαψεύδει τις καταγγελίες περί έλλειψης πλυντηρίων και εξοπλισμού

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, να κάνει ο καθένας ό, τι θέλει. Εκ των υστέρων ο δήμαρχος έρχεται να προτείνει τη μείωση της ταχύτητας των πατινιών, πλην όμως, είμαι βέβαιος πως απαιτείται μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να θωρακιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ασφάλεια του μέσου και των πολιτών. Στο βωμό της καινοτομίας δεν θα θυσιάσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών».