Παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Το διαψεύδει η προπονήτρια της

Το διαψεύδει η προπονήτρια της

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα της γυμναστικής έχει προκαλέσει η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας της Ρωσίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αλεξάντρα Σολντάτοβα.

Η 21χρονη φαίνεται πως επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της την Τετάρτη (5/2). Συγγενικά της πρόσωπα την εντόπισαν αναίσθητη και ειδοποίησαν τις αρχές.

Η Σολντάτοβα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS η Σολντάτοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά βαθιά κοψίματα στο αριστερό της χέρι.

Οταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. Δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της δεν ήταν συνεργάσιμη με τους γιατρούς και τις αρχές σχετικά με τις συνθήκες του τραυματισμού της.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρωσίας η Σολντάτοβα το τελευταίο διάστημα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και έπασχε και από βουλιμία γεγονός που διαπίστωσαν και οι γιατροί στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή και φαίνεται πως διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή της όμως για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Μάλιστα δέχεται θεραπεία στην εντατική της ψυχιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί στον πλανήτη

Διαψεύδει η προπονήτρια της
Κι ενώ αυτά αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου, η προπονήτρια της αθλήτριας Άννα Ντιάσενκο διατυπώνει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας πως η αθλήτρια της είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Επιβεβαιώνει πως τραυματίστηκε αλλά διαψεύδει πως υπήρξε περίπτωση αυτοκτονίας λέγοντας πως αυτά είναι υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πως κάνουν κακό στην καριέρα της αθλήτριας. Προέβλεψε μάλιστα πως μέχρι την Παρασκευή θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η Αλεξάντρα Σολντάτοβα είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της Εθνικής Ρωσίας στη ρυθμική γυμναστική με τρεις παγκόσμιους τίτλους, δύο στο ομαδικό και ένα στην κορδέλα.