Παγώνη – Κορονοϊός: «Μετά τις 15 Αυγούστου τα πράγματα θα είναι καλύτερα από άποψη κρουσμάτων»

Επισήμανε την χρησιμότητα του να κάνουμε τεστ πριν και μετά τις διακοπές

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, μετά τις 15 Αυγούστου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από άποψη κρουσμάτων λόγω της μείωσης του τουρισμού και της επιστροφής του κόσμου στα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, οι πολίτες στο εξωτερικό, όπως στην Ευρώπη και την Αμερική, έχουν ξεχάσει τον κορονοϊό, δε θέλουν να μιλούν για αυτό, γι’ αυτό και παρατηρείται τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. «Δε φοράνε μάσκες, δεν το συζητούν, έχουν ξορκίσει το θέμα του κορονοϊού. Είναι λογικό ο κόσμος μετά από 2,5 χρόνια να θέλει να φύγει από αυτές τις παραστάσεις, να διασκεδάσει, να περάσει καλά και δε μπορεί άλλο να πιεστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Εξήγησε, δε, πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μείωση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών στις απλές κλίνες COVID. Τόνισε, ακόμη, πως στις ΜΕΘ υπάρχει αύξηση αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη προχώρησε σε μια σημαντική επισήμανση, υπενθυμίζοντας σε όλους να κάνουν ένα τεστ τόσο πριν αναχωρήσουν για τις διακοπές τους όσο και κατά την επιστροφή, προκειμένου να ξέρουν σε τι κατάσταση βρίσκονται και να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους.

Διαβάστε επίσης
Επιστήμονες ετοιμάζουν ρινικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

«Η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι θανατηφόρα αλλά είναι πολύ μεταδοτική. Όμως, ο κόσμος που νοσεί υποφέρει, κάνει υψηλούς πυρετούς και δεν ξέρουμε μελλοντικά τι άλλο μπορεί να αφήσει ως επιπλοκή στα διάφορα όργανα», κατέληξε.