Παγώνη: «Στις ΜΕΘ δεν υπάρχουν ασθενείς με την μετάλλαξη Ομικρον» (ΒΙΝΤΕΟ)

δωμάτια νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κορονοϊός Πέλλα ανοσοκαταστολή Σέρρες

Δήλωσε πως η τρίτη δόση είναι που βοηθάει στην αντιμετώπιση της

Για τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον και την τρίτη δόση μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στην εκπομπή “MEGA Live News”.

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορoνοϊό στα νοσοκομεία είναι περίπου στο 8-10%.

«Σχετικά με τα κρούσματα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μεγάλη. Ο τρόμος ο δικός μας είναι να μην νοσήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το 71% που είναι το ποσοστό της Όμικρον, το υπόλοιπο είναι της Δέλτα. Στις ΜΕΘ έχουμε μόνο ασθενείς με Δέλτα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά και συγχρόνως την αύξηση της Όμικρον».

Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι: «Η τρίτη δόση είναι αυτή που βοηθάει στην αντιμετώπιση της Όμικρον. Ο εμβολιασμός είναι ο πιο σημαντικός. Απλά τα συμπτώματα της Όμικρον στους εμβολιασμένους και κρατάει περίπου πέντε μέρες. Στους ανεμβολίαστους δεν είναι το ίδιο. Πρέπει όλοι να τρέξουν να εμβολιαστούν.

Όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, πρέπει να την κάνουν αμέσως. Ελπίζουμε μετά τα μέσα του μήνα να έχουμε μείωση της Όμικρον και συγχρόνως θα αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά της Δέλτα. Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν νοσήσει 1-2 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μας ανησυχούν όμως τα δεδομένα αυτών των ημερών».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (22/5) δωρεάν rapid test

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.