Παγώνη: «Τα εμβόλια είναι για τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο» (ΒΙΝΤΕΟ)

εμβόλιο κορονοϊός

Τι είπε για την μετάλλαξη Όμικρον

Τα δικά της σχόλια για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα έκανε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Όπως είπε η κ. Παγώνη, τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και γι’ αυτό φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν δηλώνει το θετικό self-test.

Τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό όποιος νοσεί και κάνει τεστ να το δηλώνει για να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο αριθμό για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τους υπόλοιπους «σκληρούς» δείκτες.

Η γιατρός ανέφερε πως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μια κάμψη στα κρούσματα ωστόσο οι θάνατοι αυξάνονται και αυτό δικαιολογείται λόγω της νόσησης ατόμων άνω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 314 θάνατοι σε μία εβδομάδα - 100421 νέα κρούσματα και 120 διασωληνωμένοι

Η ίδια εκτίμησε πως από το φθινόπωρο η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αρχίσει να προτρέπει για την 3η και 4η δόση του εμβολίου.

«Τα εμβόλια είναι για τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο» επισήμανε.

Αναφορικά με την παραλλαγή του ιού Όμικρον 5, η ίδια τόνισε πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική όχι όμως και θανατηφόρα. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε καθώς με την λοίμωξη ο οργανισμός μπαίνει σε «ένα καινούριο κύκλο» και επίσης υπάρχουν και τα συμπτώματα της Long – Covid.

Πηγή: megatv.com