Πάνω από 100 νεκροί από τις πλημμύρες των μουσώνων στην Ινδία

Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις

Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν στην Ινδία τις  τελευταίες ημέρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, αναφέρουν Ινδοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας πως έχουν πλημμυρίσει ολόκληρες πόλεις. Αξιωματούχοι της πολιτείας Ουτάρ Πραντές σημειώνουν πως από την Παρασκευή έχουν πεθάνει τουλάχιστον 79 άτομα λόγω των ισχυρών βροχών και πλημμυρών που προκάλεσαν οι μουσώνες. Στη γειτονική Μπιχάρ, ο απολογισμός των νεκρών είναι 25.

Η εποχή των μουσώνων, κατά τη διάρκεια της οποίας πέφτει το 75% της ετήσιας βροχόπτωσης, ξεκινά τον Ιούνιο και τελειώνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλά, οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται κατά μήκος της χώρας.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Ξεπέρασε τα 8 εκατ. κρούσματα η Ινδία

Η πρωτεύουσα του Μπιχάρ, Πάτνα, είναι η περιοχή που επλήγη περισσότερο απ’ όλες. Ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους νερού και οι Αρχές έχουν αποστείλει πλοία για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες πως η κυβέρνηση δεν παρέχει τα απαραίτητα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους.

«Δε μπορούμε να μαγειρέψουμε. Πώς να το κάνουμε; Απλά καθόμαστε και τα βγάζουμε πέρα κάτα κάποιο τρόπο», σημείωσε πολίτης της περιοχής.

Οι Αρχές ζήτησαν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη για προληπτικούς λόγους. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας σημείωσε πως τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.