Παρίστανε γυναίκα από το εξωτερικό και εκβίαζε 23χρονο με τις γυμνές φωτογραφίες του

απάτες

Αποδείχθηκε πως ήταν… 24χρονος Ελληνας

Θύμα απάτης έπεσε ένας 23χρονος από την Αρτα, ο οποίος νομίζοντας πως συνομιλεί με μια νεαρή ξένη γυναίκα, της έστειλε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου.

Ο νεαρός έστειλε αίτημα φιλίας τον περασμένο Ιανουάριο στην υποτιθέμενη γυναίκα που είχε δημιουργήσει προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επικοινώνησε μαζί του κι έτσι άρχισαν την ανταλλαγή μηνυμάτων που συνόδευαν φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όμως, η «συνομιλήτρια» άρχισε να εκβιάζει τον 23χρονο, απαιτώντας το ποσό των 500 ευρώ, για να μην τις κοινοποιήσει τις φωτογραφίες του στους διαδικτυακούς φίλους του.

Το θύμα δεν υπέκυψε στις απειλές και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια που ξεκίνησε έρευνα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, διαπιστώθηκε ότι η «γυναίκα από το εξωτερικό» ήταν ένας… 24χρονος Έλληνας!

Διαβάστε επίσης  «Ηταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε» υποστήριξε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.