Πάτρα: Χορηγήθηκε νέο φάρμακο για τον κορονοϊό!

κορονοϊό, φάρμακο,κορονοϊός υδροξυχλωροκίνη κολχικίνης, σπέρμα αντισωμάτων Αυστρία

Σε ασθενή που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου

Τον πρώτο ασθενή που του χορηγήθηκε νέο φάρμακο για τον κορονοϊό έχει η Πάτρα.

Συγκεκριμένα, το αντιικό φάρμακο, το οποίο δρα στον πολλαπλασιασμό του ιού και είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν κατά του έμπολα, χορηγήθηκε στον πρώτο ασθενή με κορονοϊό στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το φάρμακο φέρεται να χορηγήθηκε σε ασθενή που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, με μια ειδική διαδικασία εισαγωγής και διάθεσης.

Το φάρμακο έχει ήδη χορηγηθεί σε ασθενείς στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Αμερικανική μελέτη, όμως, δείχνει πως πιθανότατα δεν αποτελεί καταλύτη στην αντιμετώπιση αυτών των ασθενών, όπως εξήγησε πριν από λίγο ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Τύπου, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το φάρμακο έχει χορηγηθεί ήδη σε έναν ασθενή στην Πάτρα και θα χορηγηθεί συνολικά σε τρεις στη χώρα μας, αναφέρει το news4health.gr.

Το φάρμακο βρίσκεται ήδη σε κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙΙ (3 στην Κίνα και 1 στις ΗΠΑ) ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Απρίλιο. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει ζητήσει να εντάξει ασθενείς σε κλινικές μελέτες. Συνολικά στις 3 κλινικές μελέτες συμμετέχουν 850 άτομα, ενώ στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου μπορεί να βελτιώσει ή να θεραπεύσει τα συμπτώματα του Covid-19 σε διάρκεια μηνός.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Καταγράφηκαν 703 νέα κρούσματα

Το εν λόγω σκεύασμα είναι σχεδιασμένο να ελαττώσει το ρυθμό της λοίμωξης στα υγιή κύτταρα, μπλοκάροντας την αναπαραγωγή του ιού.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τσιόδρα, στην Ελλάδα χορηγείται άλλωστε στους ασθενείς ήδη τριπλό αντιικό φάρμακο, που περιλαμβάνει φάρμακο για τον HIV, ελονοσία και το εν λόγω φάρμακο για τον Εμπολα.

38 κρούσματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

38 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, τα κρούσματα της χώρας συνολικά ανέρχονται στα 228.

Τα «ορφανά» κρούσματα, ωστόσο, ανέρχονται στα 22.

Τρεις οι νεκροί στη χώρα από τον κορονοίό

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, για 67χρονο άνδρα που ζούσε στη Ζάκυνθο και ήταν στο γκρουπ των προσκυνητών που είχε επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους.

Έτσι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε τρεις.

Πριν λίγο είχε ανακοινωθεί πως ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν 90 ετών ο οποίος κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *