Πέντε νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά του Φαρμακονησίου

περιοχή ναυάγιο Ιταλία Λάρισα Θεσπρωτία Εύβοια, λιμενικό κολυμβητή Πιερία Χαλκιδική Καβάλα δεξαμενόπλοιο δεξαμενόπλοιο Σούδα Λάρισα

Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου μία ακόμα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στα νερά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, μία λέμβος στην οποία επέβαιναν 31 άτομα, κατά δήλωση διασωθέντων, παρουσίασε εισροή υδάτων ενώ έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Το Κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές ότι έχουν περισυλλεγεί 11 άτομα από την ημιβυθισμένη λέμβο, ενώ έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό των αγνοούμενων αλλοδαπών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της νήσου Φαρμακονησίου για την ύπαρξη τεσσάρων αλλοδαπών στην ξηρά. Κατά δήλωσή τους, 31 άτομα επέβαιναν σε λέμβο προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια, η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή πλησίον της οριογραμμής.

Διαβάστε επίσης  Εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα στον Εβρο 

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από μία Κανονιοφόρο Π.Ν., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και ένα ελικόπτερο SIKORSKY του Π.Ν., ενώ στην περιοχή επίσης επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με νότιους ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ.

Μέχρι στιγμής και κατόπιν ερευνών που διεξάγονται και στην ξηρά έχουν εντοπιστεί πέντε αλλοδαποί, όλοι στην ξηρά, καλά στην υγεία τους, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό κι άλλων αγνοουμένων μεταναστών.

Πηγή: enikos.gr

Φωτογραφία αρχείου