Πέθανε η διάσημη συγγραφέας Μαίρη Χίγκινς Κλάρκ

Ολα τα βιβλία της έγιναν best seller

Ολα τα βιβλία της έγιναν best seller

Σε ηλικία 92 ετών άφησε την τελευταία της πνοή, η διάσημη συγγραφέας, Μαίρη Χίγκινς Κλάρκ. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε από την κόρη της, Κάρολ Χίγκινς Κλαρκ, η οποία είναι επίσης συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ. Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο είναι εθισμένοι στα μυθιστορήματά της και σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδότη της, Simon & Schuster, και τα 56 βιβλία που εκδόθηκαν στην ζωή της, έγιναν best seller. 

Η Μαίρη Χίγκινς Κλαρκ, η οποία είχε σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ, γεννήθηκε στο Μπρόνξ, την παραμονή Χριστουγέννων του 1927. Ο πατέρας της, ένας Ιρλανδός μετανάστης, πέθανε όταν εκείνη ήταν 11 χρονών, αφήνοντας τη μητέρα της με τρία παιδιά. Για λίγο εργάστηκε ως αεροσυνοδός για την Pan Am, δουλειά που εγκατέλειψε για να παντρευτεί τον Γουόρεν Κλαρκ και να κάνει οικογένεια. Δυστυχώς, όμως, σε ηλικία μόλις 37 ετών έμεινε χήρα καθώς ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η Μαίρη Χίγκινς άφησε πίσω της πέντε παιδιά, έξι εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Τα βιβλία της έχουν σημειώσει μεγάλη διεθνή επιτυχία, χαρίζοντάς της τον τίτλο «Η βασίλισσα του σασπένς». Μόνο στις ΗΠΑ, τα έργα της έχουν πουλήσει πάνω από πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα και δέκα από αυτά έγιναν κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες. Είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το «Χρυσό Μετάλλιο της Τιμής» από την Αμερικανο-Ιρλανδική Ιστορική Εταιρεία και το «Grand Prix de Litterature Policiere» της Γαλλίας το 1980. Είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου και είναι επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Φόρνταμ και άλλων δεκαπέντε εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το τελευταίο βιβλίο που έγραψε, εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. 

Πηγή: ethnοs.gr