Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» Ηλίας Τζαφέρης

Σε ηλικία 57 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Καρφί», Ηλίας Τζαφέρης.

Ο εκλιπών ήταν ιδρυτής της εταιρίας HT Press Online, η οποία είχε υπό τη σκέπη της τις δύο ενημερωτικές ιστοσελίδες lykavitos.gr και moneypress.gr, είχε εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο.

Ο Ηλίας Τζαφέρης ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 από τον Flash 961 Radio, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη στο Κανάλι 5 (Alter) μέχρι το 1999. Παράλληλα ήταν διευθυντής στο Business Radio (από το 1997 ως το 1999).

Επόμενος σταθμός ήταν ο Alpha, στον οποίο ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη από το 2000 ως το 2002, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Άρθρο», από το 2007 ως το 2011.

Ο ίδιος μεταπήδησε σε έντυπα οικονομικού περιεχομένου, αναλαμβάνοντας για ένα χρόνο αρχισυντάκτης στην «Ημερησία». Το 2019 ο Ηλίας Τζαφέρης έγινε εκδότης στην εφημερίδα «Καρφί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Ηλία Τζαφέρη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 57 ετών.

Διαβάστε επίσης  Λιτόχωρο: «Ολα έγιναν σε μια στιγμή - Πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της»

Ο Ηλίας Τζαφέρης γεννήθηκε στη Βέροια το 1967. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο ελεύθερο ρεπορτάζ το 1986 στην εφημ. “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”. Στη συνέχεια εργάστηκε στην “ΕΡΑ 4”, στο περιοδικό “CINE 7”, στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στην “ΕΞΟΡΜΗΣΗ”, στο Ρ/Σ “FLASH 9.61”, αρχισυντάκτης στον Τ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ 5”, αρθρογράφος στην εφημ. “ΑΥΡΙΑΝΗ”, διευθυντής στο “BUSINESS RADIO”, αρχισυντάκτης στον Τ/Σ «ALPHA». Από το 2007 έως το 2011 θα εργαστεί στην εφημ. “ΤΟ ΑΡΘΡΟ” ενώ ακολουθεί η συνεργασία του με την εφημ. “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”. Στη συνέχεια θα ιδρύσει και θα διευθύνει τα ενημερωτικά site “Lykavitos.gr” και “Moneypress.gr”. Μετά τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη και έως σήμερα ήταν εκδότης της εφημ. «ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ».

Ο Ηλίας Τζαφέρης υπήρξε ένας δραστήριος και επαρκής δημοσιογράφος, ο οποίος εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του. Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους φίλους και τους οικείους του και τον αποχαιρετά με σεβασμό».