Πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια στη Λήμνο (ΦΩΤΟ)

Από την έντονη βροχόπτωση

Από την έντονη βροχόπτωση

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνο, κυρίως το νότιο τμήμα του νησιού, από τις 17.00 χθες το απόγευμα μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

Τα χωριά Πεδινό, Τσιμάνδρια και Λιβαδοχώρι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε Κοντιά, Αγκαριώνες, Καλλιθέα και Ατσική.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις και επιχειρεί στα πλημμυρισμένα χωριά. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η ένταση της καταιγίδας ήταν τροπικό φαινόμενο, ενώ έπληξε έντονα συγκεκριμένες περιοχές του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, Γιώργος Δημάρης δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου: “Το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο για περισσότερες από 4 ώρες και είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της νότιας Λήμνου.

limnos

Ξεχείλισαν χείμαρροι, δυστυχώς πλημμύρισαν τουλάχιστον 10 σπίτια και έχουμε μεγάλες ζημιές. Με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε καλύτερη εικόνα, ανέφερε χθες βράδυ Ήταν άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και αποφύγαμε τα χειρότερα.”

Πηγή: limnosreport.gr