ΠΟΥ: «Στείλτε εμβόλια στους φτωχούς αντί να αγοράσετε ενισχυτικές δόσεις»

εμβολιασμοί εμβόλιο εμβόλια κορονοϊός τρίτη δόση

Την ίδια ώρα, πολλές χώρες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εμβολιάσουν έστω το υγειονομικό προσωπικό

Οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών δεν πρέπει να σπεύσουν να παραγγείλουν ενισχυτικές δόσεις σε ότι αφορά τα εμβόλια Covid-19, την ώρα που άλλες χώρες πασχίζουν να εξασφαλίσουν έστω και την πρώτη δόση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι οι θάνατοι από την Covid-19 αυξάνονται και πάλι, καθώς η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται και αρχίζει να κυριαρχεί σε περισσότερες χώρες. Την ίδια ώρα, πολλές χώρες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κάνουν εμβόλια, έστω στο υγειονομικό προσωπικό.

Οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών δεν πρέπει να σπεύσουν να παραγγείλουν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Covid-19, την ώρα που άλλες χώρες πασχίζουν να εξασφαλίσουν έστω και την πρώτη δόση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι οι θάνατοι από την Covid-19 αυξάνονται και πάλι, καθώς η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται και αρχίζει να κυριαρχεί σε περισσότερες χώρες.

Διαβάστε επίσης
Γρηγόρης Πετράκος: «Μπορώ να κάνω εμετό πάνω στη μούρη σας με αυτό που είπατε - Να μην συντηρήσω την οικογένειά μου;»

Την ίδια ώρα, πολλές χώρες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εμβολιάσουν έστω το υγειονομικό προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *