Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας – Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό (ΒΙΝΤΕΟ)

Λύτρας προφυλάκιση

Αφότου οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα

Τον δρόμο για τη φυλακή και συγκεκριμένα τον Κορυδαλλό πήρε ο ποινικολόγος Απόστολο Λύτρα αφότου οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες το απόγευμα η 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επειδή ο Λύτρας θεωρείται ύποπτος φυγής και επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Σε πλειστηριασμό λόγω χρέους η μεζονέτα στο Χαλάνδρι
Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, δικηγόρου Σοφίας Πολυζωγοπούλου, σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του το μεσημέρι της Δευτέρας (17/6) για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στις φυλακές οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας -Οι όροι που παραβίασε

Ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εμφανίστηκε στην αστυνομία χθες το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος, οδηγήθηκε στα δικαστήρια από όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκτέλεση του εντάλματος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

Πηγή φωτό: EUROKINISSI