Προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν 2 διακινητές

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (23 και 24-5-2019), στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, μία 41χρονη και ένας 17χρονος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (23-4-2019) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν την 41χρονη, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της 23/24-5-2019, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον 17χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αλλοδαπός κατηγορείται για 18 υποθέσεις κλοπών

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 17χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης .

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.