Προσομοίωση των πλωτών φραγμάτων σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τις επόμενες ημέρες

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο δίνει έμφαση στην πρόληψη συζητήθηκε πρώτο στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντική παρέμβαση η πρόληψη και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα αν ακολουθούμε τέσσερις βασικούς κανόνες: υγιεινή διατροφή, έλεγχο του βάρους, αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και συστηματική άθληση».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ με τρεις άξονες:

Κινητικότητα, επιλογή θέσεων ευθύνης και πειθαρχικά συμβούλια. Όπως αναφέρθηκε «υπάρχει ζήτημα να γίνεται πιο γρήγορα η κινητικότητα και να είναι περισσότερο καθολική» και για αυτό «καθιερώνεται κύκλος 4 μηνών για την ολοκλήρωση κινητικότητας και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει πιο καθολική».

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή θέσεων ευθύνης, στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο να αναβαθμιστούν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται η επιλογή, η εμπειρία και η δομημένη συνέντευξη.

Για τα πειθαρχικά συμβούλια, σκοπός είναι να εναρμονιστεί το πλαίσιο των ΟΤΑ με το υφιστάμενο στην κεντρική διοίκηση.

Πλωτά φράγματα

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών σε μία προσομοίωση των πλωτών φραγμάτων για τη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είπε πως η προσομοίωση θα γίνει κοντά στην θάλασσα κοντά στην Αττική για να διαπιστωθεί εάν έχει αποτέλεσμα, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο συνολικός σχεδιασμός για θαλάσσια φράγματα στο Αιγαίο.

Συγχαρητήρια σε Χρυσοχοΐδη – Σταϊκούρα

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις σημερινές συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την έξοδο στις αγορές.

Πηγή: cnn.gr