Ψήφισμα του ΑΠΘ για τα επεισόδια της Δευτέρας

Θεσσαλονίκη: Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζει ως αυτονόητη την ενημέρωση της Εισαγγελίας, μετά από συνεδρίαση έξι ωρών για τα γεγονότα που ακολούθησαν της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου της Διοίκησης.

Η Σύγκλητος «καταδικάζει τη βίαιη κατάληψη κτιρίων του Πανεπιστημίου μας, την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας και της διοικητικής λειτουργίας, την πρόκληση φθοράς στη δημόσια περιουσία, καθώς και την άσκηση πίεσης και τον εκφοβισμό σε βάρος καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών», καθώς και «την υπέρμετρη αστυνομική βία στα θλιβερά επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο, που ακολούθησαν την εκκένωση του κτιρίου της Διοίκησης» και ζητεί την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης.

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ έχει ως εξής:

«Η Σύγκλητος του ΑΠΘ συζήτησε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της, μετά από πρόσκληση των Πρυτανικών Aρχών, τα γεγονότα που συνέβησαν εξαιτίας της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου της Διοίκησης, το ξημέρωμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης  ΑΠΘ: Φοιτητές έκαναν το πρώτο ελληνικό φοιτητικό πείραμα με εκτόξευση του πυραύλου REXUS (ΦΩΤΟ)

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καταδικάζει τη βίαιη κατάληψη κτιρίων του Πανεπιστημίου μας, την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας και της διοικητικής λειτουργίας, την πρόκληση φθοράς στη δημόσια περιουσία, καθώς και την άσκηση πίεσης και τον εκφοβισμό σε βάρος καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών, θεωρώντας αυτονόητες τις ενέργειες των Πρυτανικών Αρχών να ενημερώνουν την Εισαγγελία.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καταδικάζει την υπέρμετρη αστυνομική βία στα θλιβερά επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο, που ακολούθησαν την εκκένωση του κτιρίου της Διοίκησης. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν και οι συλλήψεις των φοιτητών δυσφημούν το ίδρυμά μας.

Η συνεχιζόμενη κατάληψη δεν επιτρέπει τη λειτουργία των κεντρικών διοικητικών και οικονομικών δραστηριοτήτων του ΑΠΘ. Η Σύγκλητος ζητά την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης».