Πυρά εργαζομένων του ΟΑΣΘ για τα μέτρα προστασίας και τα λεωφορεία χωρίς παράθυρα

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη Κορονοϊός

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση

Το συνδικάτο του ΟΑΣΘ ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εργαζομένων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή στα λεωφορεία του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωση, θέτουν σειρά ζητημάτων για τα μέτρα προστασίας, ενώ επαναφέρουν το ζήτημα με τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Θεσσαλονίκη και τα οποία δεν έχουν παράθυρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ:

«Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία της πόλης μας, βρισκόμενοι κι εμείς μαζί με άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην πρώτη γραμμή κινδύνου από την έναρξη και εξάπλωση της πανδημίας και στην χώρα μας, προβαίνουμε διαρκώς σε σειρά αιτημάτων ζητώντας την λήψη πρόσθετων μέτρων τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και κατ’ επέκταση του επιβατικού κοινού.

Παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την πλευρά του Συνδικάτου για να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για εμβολιασμό δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Η άμεση επαφή με το επιβατικό κοινό στις ειδικότητες των οδηγών και των ελεγκτών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διάθεσης εμβολίων για τους εργαζόμενους ώστε να μην αποτελούν αιτία διασποράς του COVID-19.

Ήδη νόσησαν δεκάδες εργαζόμενοι, εκατοντάδες τέθηκαν σε καραντίνα – κατά διαστήματα – ενώ θρηνήσαμε και απώλειες.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αναστέλλουν οριστικά την στάση εργασίας την Πέμπτη (11/8) οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Αναρωτιόμαστε τι πραγματικά θα συμβεί με την σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας και την επακόλουθη αύξηση των μετακινούμενων πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ., αντί να στοχεύει και να ενεργεί για την αύξηση των κυκλοφορούντων λεωφορείων – ακόμη δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα κυκλοφορούντα που παρέλαβε κατά τον διορισμό της – για την τοποθέτηση προστατευτικών πλέξιγκλας της καμπίνας του οδηγού, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την αύξηση μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας – στην Αθήνα αποτράπηκε η κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς παράθυρα εδώ επιτρέπονται – αντιθέτως με υπερβάλλον ζήλο στρέφεται κατά των εργαζομένων με συνεχείς μονομερείς βλαπτικές ενέργειες, θέτοντας 2.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε κατάσταση αβεβαιότητας και σύγχυσης και μάλιστα την στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι δίνουμε τον αγώνα του κοινωνικού μας έργου εν μέσω πανδημίας.

Άραγε ο καθ΄ύλην Αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών – για θέματα του Ο.Α.Σ.Θ. – γνωρίζει την κατάσταση που εξελίσσεται εδώ στην πόλη μας;

Γιατί επιτρέπει σε φορείς ευθύνης του να γίνεται διαχωρισμός μεταχείρισης εργαζομένων;

Άλλη κατηγορία πολιτών και εργαζομένων είμαστε στην Θεσσαλονίκη;
Δυστυχώς και οι τοπικοί Βουλευτές της Κυβέρνησης σιωπούν…».

ΟΑΣΘ λεωφορείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.