Ρόδος: Εξοργισμένοι οι κάτοικοι στις Καλυθιές για την κακοποίηση και θανάτωση σκύλου

Ζητούν να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν

Ζητούν να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι στις Καλυθιές, από το νέο περιστατικό βίας σε βάρος ζώου και μάλιστα κατέφυγαν στις αρμόδιες αρχές για να ζητήσουν την παρέμβασή τους, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν.

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση κακοποίησης μέχρι θανάτου, ενός αθώου ζώου που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο χωριό, για την οποία μάλιστα κατατέθηκαν και μηνύσεις.

Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά στη «Ροδιακή», τη Δευτέρα βρέθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών νεκρό ένα σκυλάκι το οποίο προηγουμένως είχε λιθοβοληθεί και ξυλοκοπηθεί άγρια από αγνώστους.

Δίπλα του βρέθηκαν οι πέτρες και τα ξύλα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες, ενώ η φωτογραφία του άτυχου σκυλιού που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε σοκ.

Σοκαρισμένοι όμως δηλώνουν και όσοι έτυχε να αντικρίσουν αυτό το θέαμα μέσα στο σχολείο και ειδικά τα παιδιά, γι’ αυτό και κάνουν έκκληση να βρεθούν οι υπαίτιοι και να υποστούν τις συνέπειες. Μάλιστα οι γονείς εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους γι’ αυτή την πράξη και το φόβο τους για το γεγονός ότι έγινε μέσα στην αυλή ενός σχολείου.

Όπως υπογράμμισαν, το συγκεκριμένο ζώο είχε ιδιοκτήτη που το φιλοξενούσε στο σπίτι του τουλάχιστον για δέκα χρόνια, ήταν φιλικό ειδικά με τα παιδιά και πάντα πήγαινε κοντά τους όταν τα έβλεπε.

Διαβάστε επίσης  Αλβανία: Ενας νεκρός μετά από επίθεση με καλάσνικοφ σε τηλεοπτικό σταθμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά την εκτίμησή τους επειδή ήταν μικρόσωμο δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους βασανιστές του και έτσι έπεσε θύμα κακοποίησης, όταν θέλησε να κάνει μία βόλτα στη γύρω περιοχή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και οι αστυνομικές αρχές ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύλλογος φιλοζωικής Ρόδου θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων.

πηγή rodiaki.gr