Ροβίκωνας: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη (ΦΩΤΟ)

Ρουβίκωνας Πλεύρης

Εγραψαν με σπρέι στον τοίχο

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

«Σώζετε παπάδες σκοτώνετε παιδιά»,  έγραψαν με σπρέι στον τοίχο. Αφορμή ήταν το περιστατικό με το θάνατο ενός αγοριού 6 ετών από τα Γρεβενά.

Παράλληλα τα μέλη του Ρουβίκωνα ανήρτησαν κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Ο 6χρονος Θωμάς απ’τα Γρεβενά είναι μια ακόμα περίπτωση, αν και πολύ χαρακτηριστική, της μοίρας που μας επιφυλάσσει ο εταιρικός ζυγός και η θρησκεία του χρήματος. Για τον μικρό Θωμά δεν υπήρχε ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ στα Γρεβενά, ούτε χώρος στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ούτε και είχε την οικονομική δυνατότητα για κάποια άδεια κλίνη σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Το προσωπικό του νοσοκομείου Γρεβενών εκτιμάται ότι έκανε ό,τι έπρεπε να γίνει. Για ένα παιδάκι σαν τον Θωμά δεν προβλέπεται η διακομιδή του με ελικόπτερο. Ενώ σηκώνονται ελικόπτερα για “επίσημους”, για χαραμοφάηδες παπάδες, ακόμα και για τις σωρούς τους ή για επισκέψεις σε εκδηλώσεις.

Στα ασθενοφόρα κατά τη διακομιδή το προσωπικό στάθηκε επάξια στην κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά όπως έγινε γνωστό τα ασθενοφόρα δεν φάνηκαν να είναι σε θέση να βγάλουν το έργο για το οποίο αγοράστηκαν.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον 62χρονο που ταμπουρώθηκε στο αυτοκίνητο του με τα παιδιά του

Έτσι λοιπόν για να καταλήξουμε, πάνω σε όλα αυτά που αναπτύξαμε η έννοια της “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” που διαφημίζει η ΕΕ ως τάση που ενισχύεται στους κόλπους της είναι μια παρωδία που εξυπηρετεί συνήθως διαφημιστικούς σκοπούς παρά κοινωνικό έργο. Αυτό το σκηνικό προβάλλεται σε κάθε οπτιμιστικό σενάριο συνέχισης του καπιταλισμού ως ιδανικού συστήματος που ισορροπεί μεταξύ της επικράτησης των εταιριών και της ευημερίας της κοινωνίας των ανθρώπων και του πλανήτη γενικότερα. Κάτι που δεν το χούμε δει ποτέ και ούτε πρόκειται. Υπεραξία και συνείδηση δεν κολλάνε γιατί η υπεραξία προϋποθέτει τον αμοραλισμό. Οι άνθρωποι της βάσης ας ξεκολλήσουμε από την ουτοπία του καπιταλισμού. Οι ελπίδες είναι φρούδες και μας κρατάνε σε μια δυστυχή καθημερινότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα μετά την παρέμβαση στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη.