Σε νέο σκάνδαλο εμπλέκεται ο Ντόναλντ Τραμπ

Twitter tweet Ντόναλτ Τραμπ, μέτρα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αμερικανός πρόεδρος και στενοί συνεργάτες του, στο ζήτημα που έχει προκύψει και παίρνει μορφή σκανδάλου σχετικά με το αίτημα Τραμπ προς τον πρέδρο της Ουκρανίας να διεξαγάγει έρευνα για τον γιο του κυριότερου – έως σήμερα – αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020, του Τζο Μπάιντεν. Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι ο Μπάιντεν και ο γιος του υπήρξαν μέρος της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένκσι στις 25 Ιουλίου.

«Στο μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας συνεχάρην τον πρόεδρο της Ουκρανίας, αλλά συζητήσαμε εκτενώς και για τη διαφθορά, καθώς και ότι δεν θέλουμε δικοί μας άνθρωποι, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Μπάιντεν και ο γιος του να συμβάλουν στη διαφθορά που μαστίζει τη χώρα» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι οκτώ φορές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους να συνεργαστεί με τον προσωπικό δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι υπογραμμίζοντας πως η Ουάσιγκτον θέλει να ξέρει εάν ευσταθούν καταγγελίες για παρατυπίες εκ μέρους του Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος.

Ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν εργαζόταν για μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.