Σεισμός: Μήνυμα συμπαράστασης Βαρθολομαίου στους σεισμοπλήκτους Σάμου και Σμύρνης

Ο σεισμός που “χτύπησε” κοντά στη Σάμο έχει προκαλέσει το θάνατο οκτώ ατόμων μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Τουρκία και χιλιάδες πολίτες μένουν χωρίς σπίτι, καθώς έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ο σεισμός έφερε μεγάλο πόνο και ο Οικουμενικός Πατριάρχη Βαρθολομαίος πριν από λίγη ώρα έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

Το Φανάρι εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει συγκεκριμένα: “Τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους σεισμοπλήκτους της Σμύρνης και της Σάμου, αλλά και των γειτονικών περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα βόρεια της Σάμου, εκφράζει η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επικοινώνησε νωρίτερα με τους Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας για τους δύο γειτονικούς λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών και την ανακούφιση όλων των πληγέντων. Εύχεται, ο Κύριός μας να ενισχύει τις αρμόδιες Κρατικές και τοπικές αρχές στο έργο τους, και ιδιαιτέρως τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, τα οποία αγωνίζονται να εντοπίσουν και να διασώσουν εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *