Σεισμός – Θήβα: Τι ζήτησε ο Τσελέντης από τους κατοίκους

σεισμός σεισμοί σαν σήμερα

“Το φαινόμενο δεν βαίνει προς εκτόνωση”

Ο σεισμός που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θήβα, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, έφερε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς ήταν πολύ αισθητός στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Αττική.

Αυτός ο σεισμός είναι η συνέχεια μιας σεισμικής ακολουθίας που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην περιοχή και σύμφωνα με όσα είπε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση καθώς το μέγεθος του φαινομένου δείχνει πως δεν βαίνει προς εκτόνωση όπως πίστευαν αρχικά οι επιστήμονες.

Ο κ. Τσελέντης είπε: «Είχαμε πριν από λίγο, στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα. Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες, έχουμε βάλει επιπλέον όργανα γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είναι ένα κομμάτι που το κοιτάμε. Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, που έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό» είπε ο κ.Τσελέντης και κάλεσε τους πολίτες να είναι σε κατάσταση επιφυλακής.

«Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.