Σκιάθος: Αεροπλάνο πέρασε… ξυστά από τα κεφάλια τουριστών κατά την προσγείωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα βίντεο που παρουσιάζει την προσγείωση επιβατικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Σκιάθου κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου.

Η προσγείωση του Airbus μόνο τυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς πλησιάζοντας τον διάδρομο προσγείωσης περνά… λίγα μέτρα πάνω από τα κεφάλια των συγκεντρωμένων τουριστών σε παραλία.

Όσοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή προσγείωση ένιωσαν σαν να έπεφτε πάνω τους το αεροσκάφος, όπως αναφέρει η Mirror.

O λογαριασμός που ανάρτησε το βίντεο στο youtube διερωτάται μάλιστα εάν αυτή ήταν η «χαμηλότερη προσγείωση που έγινε ποτέ» σε αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ο λόγος για τον οποίον έλαβε χώρα προσγείωση με τέτοιο τρόπο δεν είναι η απερισκεψία του πιλότου, αλλά ο ιδιαίτερα στενός διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου της Σκιάθου, λόγω της μορφολογίας του νησιού.

Διαβάστε επίσης
Χανιά: Τουρίστρια έκανε χαμό με πυροσβεστήρα στο αεροδρόμιο

Οι πιλότοι αναγκάζονται να προσεγγίζουν τον διάδρομο προσγείωσης σε χαμηλότερο του συνηθισμένου ύψος, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό από διάφορους παρατηρητές με άγνοια κινδύνου, οι οποίοι συχνά – πυκνά συρρέουν στην περιοχή για να αποτυπώσουν τις στιγμές αυτές, παρά την αποθάρρυνση που δέχονται από τις αρχές που έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες πέριξ του σημείου.