Σοκ: Οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

μέτρα τροχαία

Συνελήφθη και νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος

Απίστευτη καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (25/9) στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς 63χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του ανάποδα.

O 63χρονος οδηγός που προκάλεσε τον πανικό οδηγώντας αντίθετα στον κλειστό αυτοκινητόδρομο μετά τη σύλληψή του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου ελαφρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (25/9) όταν οι αστυνομικοί της Τροχαίας ενημερώθηκαν ότι ένα λευκό Volkwagen κινούταν αντίθετα στο 323 χλμ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Στις Αρχές σήμανε άμεσα συναγερμός και η Τροχαία έδωσε εντολή να κλείσει η κυκλοφορία από τα διόδια της Λάρισας μέχρι τα διόδια Πελασγίας, ενώ τοποθετήθηκαν περιπολικά σε κομβικά σημεία εισόδων και εξόδων, του ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο οδηγός κινούταν επικίνδυνα στο αντίθετο ρεύμα χωρίς να ανταποκρίνεται στα σήματα των αστυνομικών της Τροχαίας. Μάλιστα στον κόμβο του Βελεστίνου προσέκρουσε στην κεντρική νησίδα, ωστόσο συνέχισε την τρελή πορεία του.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 66χρονο που είχε στο αυτοκίνητο του 1000 πακέτα λαθραία τσιγάρα (ΦΩΤΟ)

Στον κόμβο του Αερινού βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο, όμως ξαναμπήκε και συνέχισε μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου, όπου πάλι ξαναβγήκε για να κινηθεί στο αντίθετο ρεύμα προς Αθηνά αυτή τη φορά.

Τελικά μετά από μια ώρα τρελής πορείας και καταδίωξης το λευκό αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου στο πρανές και ακινητοποιήθηκε, στο 320χλμ, κοντά στην έξοδο για Βόλο.

Όλη αυτή την ώρα οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, εκτός από τα μέτρα που είχαν λάβει με τη διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα που κινούταν επικίνδυνα με τη βοήθεια συναδέλφων τους από την Δ.Α. Μαγνησίας, κάτι που τελικά κατάφεραν στο 320 χλμ της Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με την έξοδο του αυτοκινήτου στο πρανές και τη σύλληψη του οδηγού.

Ο 63χρονος οδηγός βρισκόταν σε σύγχυση και διακομίστηκε πολύ ελαφρά τραυματισμένος, κυρίως για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο του Βόλου.