Σοκ στην Κύπρο: Ηλικιωμένος χτύπησε γυναίκα από το Ιράν που νοικιάζει το σπίτι του (ΒΙΝΤΕΟ)

ενδοοικογενειακής βίας κύκλωμα Πάτρα βιασμοί γυναικοκοτονία Σεπόλια ιερείς βιασμός

Το θύμα έχει κάνει αίτηση για άσυλο

Οργή και σοκ προκαλεί ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας ηλικιωμένος να ξυλοκοπεί την νοικιάστρια του από το Ιράν στην Κύπρο.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από τον λογαριασμό της ΜΚΟ, ΚΙΣΑ στο twitter και δείχνει έναν ηλικιωμένο άντρα να χτυπά με ιδιαίτερο μένος μια γυναίκα, η οποία, όπως υποστηρίζει ο ΚΙΣΑ, είναι αιτήτρια ασύλου.

Σύμφωνα με το alphanews.live το βίντεο καταγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό γυναίκας από το Ιράν από τον σπιτονοικοκύρη της στην περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών, με την ΚΙΣΑ να καταγγέλλει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που της επιτίθεται και ούτε το μοναδικό περιστατικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ενημερωθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Πολεμιδιών. Έχει δοθεί ιατρικό έντυπο στη γυναίκα και αυτή τη στιγμή εξετάζεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Αναμένεται όταν τελειώσει τις εξετάσεις να της ληφθεί κατάθεση.

Πρόκειται για γυναίκα από το Ιράν, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, αιτήτρια ασύλου, η οποία ενοικιάζει νόμιμα το σπίτι στην Κύπρο. Η αντιπαράθεση των δύο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι γνωστή στις Αρχές καθώς και οι δύο πλευρές είχαν μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για την υπόθεση είναι ενήμερο και το Γραφείο Ευημερίας και είχε αναφερθεί στη γυναίκα ότι θα της παρασχεθεί άλλο σπίτι.

Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Εκτελεστικός Διευθυντής ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου αναφέρει ότι της δημιουργεί συχνά προβλήματα ο σπιτονοικοκύρης, μάλιστα είχε μεταβεί και στο παρελθόν στο σπίτι και της πέταξε τα πράγματά της στο δρόμο.

Επισημαίνει επίσης ότι ενώ είχαν γίνει καταγγελίες δεν έγιναν δραστικές ενέργειες με αποτέλεσμα να πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Σχολιάζει την ίδια ώρα ότι είναι πολυάριθμες οι αναφορές κακοποίησης που φτάνουν κοντά τους σε καθημερινή βάση και καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν ευθύνες.

Διαβάστε επίσης  Γονέας καταγγέλλει άθλιες συνθήκες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης - Κατσαρίδες, μαύρο νερό και επικίνδυνα σύρματα στους τοίχους