Σοκάρει η Ρένα Κουβελιώτη – «Εχω κακώσεις στον αυχένα από την επίθεση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρένα Κουβελιώτη

Τόνισε πως η έρευνα θα συνεχιστεί είτε φοράει το κολάρο είτε όχι

Για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ μίλησε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι για το συμβάν με την επίθεση στην Ρένα Κουβελιώτη, εξέδωσε ειδική ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας σοβαρό προβληματισμό.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν, η δημοσιογράφος δηλώνει: «Εμείς πλησιάσαμε να το καταγράψουμε το συμβάν».

Προσθέτει ότι γινόταν οξυγονοκόλληση σε κοινόχρηστο χώρο, μέσα στη φύση στη νοτιοανατολική Αττική, κάτι που εντείνει τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.
«Έχουμε καταγγελίες πολιτών ότι αυτή η κατάσταση γίνεται επί μήνες. Μιλάμε για αυθαίρετες εργασίες, για αυθαίρετο εργοτάξιο» υπογράμμισε δε χαρακτηριστικά η Ρένα Κουβελιώτη.

Δείτε επίσης: Επιτέθηκαν και χτύπησαν τη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη

Όπως λέει: «Δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση στην ερώτηση με τίνος άδεια γίνονται οι εργασίες».

«Ο οπερατέρ μου, ο Δημήτρης Τσίγκας, λόγω επαγγελματισμού και ψυχραιμίας δεν χτύπησε» σημειώνει.

Για τον δράστη της επίθεσης η δημοσιογράφος επισημαίνει: «Ο άνθρωπος αυτός γύρισε το χέρι μου πίσω προκαλώντας οίδημα στην κλείδα κι αιμάτωμα όπως και κακώσεις στον αυχένα».

«Χρειάστηκε να επέμβει εισαγγελέας κι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ για να συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία» συνέχισε.

Ο δράστης, όπως σημείωσε η κ. Ρουμελιώτη, δικάζεται αύριο Τετάρτη κι «έχει ενδιαφέρον να μας πει για ποιον δουλεύει».

Επισήμανε ακόμη ότι τη μήνυσαν για ψευδή καταμήνυση, τονίζει όμως ότι δεν παραβιάστηκε κανένας ιδιωτικός χώρος καθώς ήταν κοινόχρηστος και παρουσίασε το σχετικό έγγραφο μπροστά στην κάμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Πηγή: protothema.gr