Στ. Πέτσας για ελληνοτουρκικά: «Είμαστε μακριά από τη Χάγη»

Ελληνοτουρκικά Πέτσας Πέτσα κορονοϊό Πάσχα

Τι τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τι τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ότι «Είμαστε μακριά από τη Χάγη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, σε συνέντευξή του στο OPEN TV.

«Αυτό που θέλουμε», συνέχισε, «είναι να προχωρήσουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και αν υπάρξει θετικό έδαφος να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία»

«Την πορεία του Oruc Reis την παρακολουθούσαμε από την ώρα που μπήκε στα δικά μας θαλάσσια ύδατα και για αυτό στείλαμε το “Νικηφόρος Φωκάς”. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών ενώ τόνισε πως παράλληλα θα προχωρήσουν και οι κλειστές δομές.

Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μπουν στο υφιστάμενο σύστημα που λήγει στις 30 Απριλίου. Από το Μάιο θα υπάρχει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα. Πάντως όσοι νιώθουν ότι απειλούνται ότι θα χάσουν την κατοικία τους, να μπουν στο σύστημα μέχρι την 30η Απριλίου».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 5.379 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε κανονικότητα στην αγορά εργασίας».«Ελπίζουμε σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας και το 2020 και το 2021» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στο υπουργικό συμβούλιο του Ιουνίου θα αποφασιστεί η αύξησή του.«Δεν μπορώ να πω τι ποσοστό αύξησης θα υπάρξει αλλά θα υπάρξει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος για την εισφορά αλληλεγγύης ο κ. Πέτσας είπε «ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση μέσα στο 2020 της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ισοσταθμική μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020».