Στη φυλακή «ειδικός επενδύσεων» που… έφαγε πάνω από 350.000 από ανυποψίαστους πολίτες!

Έγινε στη Λαμία

Το δρόμο για τις φυλακές έδειξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας σε έναν 57χρονο από την Άμφισσα και πρώην τραπεζικό στέλεχος, που φέρεται να είχε οικειοποιηθεί χρήματα από πολίτες που ξεπερνούν τα 350.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε έξι χρόνια ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τα κακουργήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, από δράστη που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, με το χρονικό διάστημα να προσδιορίζεται από το έτος 2001 έως το 2006.

Ο καταδικασθείς, ως υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας κατά το ανωτέρω επίμαχο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενος την θέση του, έπειθε τους συμπολίτες του ότι ήταν «ειδικός» σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να τα επενδύσει σε δήθεν επενδυτικά τραπεζικά προγράμματα, υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί στην Ελλάδα - Φονικός μήνας ο Νοέμβριος

Όμως όπως απεδείχθη, δεν προέβη ποτέ σε καμία επένδυση οικειοποιούμενος τα χρήματα πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Άμφισσας, ύψους περίπου 350.000,00 ευρώ.

Μάλιστα ο αριθμός των παθόντων, πέραν αυτών που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, φημολογείται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στα 15 με 20 άτομα.

Πηγή: lamiareport.gr