Στην Κρήτη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης Βουτσάς

Μεταβαίνει στο νησί ο πρωθυπουργός

Μεταβαίνει στο νησί ο πρωθυπουργός

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα, Σάββατο 8/2, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την επίσημη παραχώρηση για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 10 το πρωί ενώ μόλις πατήσει το πόδι του στο Ηράκλειο θα ξεκινήσει για το Καστέλι όπου στις 11.15 είναι προγραμματισμένη η τελετή θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Ρέθυμνο όπου στις 13.30 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς στον χώρο του δημαρχείου.

Το ίδιο απόγευμα, στις 5.30, θα επισκεφτεί την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Χανιά καθώς στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Χανιών.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Συνάντηση θα επιδιώξει ο Μανώλης Φραγκάκης

Μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα επιχειρήσει να έχει κατά την επίσκεψή του στο Καστέλι ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης γνωρίζοντας πως το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη θα είναι ασφυκτικό θα προσπαθήσει να κλείσει μαζί του ένα ραντεβού στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν με αφορμή την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης
Στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Μάλιστα, ο ίδιος, λίγες μέρες πριν την κάθοδο του πρωθυπουργού, οργάνωσε, σύμφωνα με το cretapost.gr, συνέντευξη Τύπου λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως ο δήμος Μινώα Πεδιάδος δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του νέου διεθνούς αεροδρομίου, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Όπως είπε ζητούμενο είναι η συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το ΔΣ έχει έντεκα άτομα – πέντε από την ΤΕΡΝΑ κι άλλα πέντε από το Υπουργείο.

«Πρέπει να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για την 11η θέση – ακούγεται ότι θα είναι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο δήμος μας διεκδικεί μια θέση από τις πέντε του Υπουργείου για να υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου. Είναι κάτι που είχε δεσμευτεί ο τότε Υπουργός κ. Σπίρτζης κατά τη σύμβαση παραχώρησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι σχετικά με τις αποζημιώσεις στις απαλλοτριώσεις των τμημάτων γης που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.