Στην τελική ευθεία για τα Αριστεία Επιχειρηματικότητας του ΕΕΘ

eeth servia thessaloniki ΕΕΘ

Μιχάλης Ζορπίδης: “Τιμούμε εμπράκτως τους καλύτερους”

Μιχάλης Ζορπίδης: “Τιμούμε εμπράκτως τους καλύτερους”

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει μπει στην τελική ευθεία για τη μεγάλη εκδήλωση απονομής των Αριστείων Επιχειρηματικότητας, των πρώτων βραβείων σε επιχειρήσεις- μέλη του ΕΕΘ, που διακρίθηκαν για την δραστηριότητα τους την χρονιά που πέρασε!

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα!

Τα βραβεία θα απονέμουν υπουργοί, μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι κομμάτων και αντιπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών τομέων.

Θα τιμηθούν συνολικά 22 επιχειρήσεις και ένα σωματείο. Μία με Ειδική Τιμητική Διάκριση, για την προσφορά της στη Θεσσαλονίκη, 20 που διαγωνίστηκαν στο θεσμό των Αριστείων του ΕΕΘ και εντάσσονται σε επτά κατηγορίες (Νεανικής, Γυναικείας, Αστικής, Περιφερειακής, Τουριστικής και Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας και ένα σωματείο για τη συνολική δραστηριότητα του).

Μετά από ειδική ψηφοφορία των μελών της ΕΣΗΕΜΘ θα απονεμηθεί και το Media Award, στην επιχείρηση που κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Δημοσιογράφων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στην κατηγορία διαγωνίσθηκαν έξι επιχειρήσεις- μέλη του ΕΕΘ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προκοπίου Παυλοπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Χρυσός Χορηγός των Αριστείων Επιχειρηματικότητας είναι η Ασφαλιστική Εταιρία Groupama.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

«Με τον τρόπο αυτό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τιμά και προβάλει τους καλύτερους, όσους πραγματικά κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να αναπτύξουν μεγαλύτερη δραστηριότητα στα χρόνια της κρίσης. Τα Αριστεία Επιχειρηματικότητας είναι ο νέος θεσμός του ΕΕΘ για την πόλη και την αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο Οικονομικός Απολογισμός

Τα οργανωτικά της εκδήλωσης αναλύθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε με ευρυτάτη πλειοψηφία (μόλις δύο αρνητικές ψήφοι), ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του ΕΕΘ για το 2020, ο οποίος προβλέπει μεγέθη σχεδόν διπλάσια από τα συνήθη του Επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπει έσοδα 4.535.430,75 ευρώ, από τα οποία τα 1.650.000 ευρώ θα προέλθει από τη συμμετοχή του ΕΕΘ σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση της τάξης των 600.000 ευρώ από το ΓΕΜΗ.

Τα έξοδα προϋπολογίζονται στα 4.107.751,50, κάτι που σημαίνει ότι το πλεόνασμα αναμένεται να ανέλθει στα 427.679,25 ευρώ.