Στην Θεσσαλονίκη με το τρένο ο Σπίρτζης

Αθήνα- Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 50 λεπτά

«Ένα ξεκούραστο ταξίδι» έκαναν σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. κ. Σπίρτζης και Μωραΐτης, που ανέβηκαν σε ακριβώς 3 ώρες και 50 λεπτά, με το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με τον πολιτικό επικεφαλής του ΥΠΟΜΕ να προτείνει στους συναδέλφους του να προτιμούν το τραίνο στις μετακινήσεις τους.

Ο υπουργός μάλιστα είπε ότι σε λίγο καιρό ο χρόνος στο «Αθήνα- Θεσσαλονίκη» θα πέσει κάτω από τις 3 ώρες και 30′, προσθέτοντας, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ότι η ανακαίνιση του χώρου του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης αφορά τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

«Είναι ένα ξεκούραστο ταξίδι, μπορείς να δεις τη χώρα μας με μια άλλη ματιά μέσα από το τραίνο. Κάναμε 3 ώρες 50 λεπτά, κάτι που δείχνει ότι ο σιδηρόδρομος στη πράξη έχει αλλάξει σελίδα. Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να το κάνουμε (σ.σ. την απόσταση) σε λιγότερο από 3,5 ώρες και όχι σε λιγότερο από 4 ώρες όπως τώρα. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι συρμοί είναι ανακατασκευσμένοι, με πολύ καλές συνθήκες. Η δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ότι με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης θα φέρει νέους συρμούς που θα μπορούν με ασφάλεια και με συγκεκριμένες προδιαγραφές να υλοποιήσουν μεγαλύτερες και υψηλότερες ταχύτητες. Πιστεύω ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανταποκριθεί στη δέσμευση της και σε λίγες ημέρες, να μην πω σε πολύ λίγες ημέρες, θα φέρει τους νέους συρμούς.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 67χρονου για καταδικαστική απόφαση

«Σας έχουμε ενημερώσει για τα υπολειπόμενα (σ.σ. έργα), για τη σηματοδότηση, για την ολοκλήρωση των αυτοματισμών του σιδηροδρόμου, που θα μας επιτρέψει να πάμε και κάτω από αυτό (σ.σ. το χρόνο του δρομολογίου).

Σχετικά με την κατάσταση του Ν.Σ.Σ. ο υπουργός τόνισε “Θα ρωτήσετε την ΓΑΙΑΟΣΕ που είναι υπεύθυνη για τον σταθμό και θα συνεργαστείτε μαζί τους προκειμένου να σας ενημερώσουν για το πρόγραμμα που πρέπει να υπάρχει».

πηγή grtimes.gr