Στηρίζει το νέο συλλογικό σήμα το ΕΒΕΘ

makedonika proionta ekdilosi thessaloniki

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Επιμελητηρίου

Να υιοθετηθεί και να ενσωματωθεί το νέο Συλλογικό Σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα (Macedonia The Great) καλεί τις επιχειρήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, το ΕΒΕΘ τόνισε ότι χαιρετίζει τη χθεσινή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων -ΣΕΒΕ να παρουσιάσει το νέο Σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια προσθέτει πως:

«Το ΕΒΕΘ, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, πρωτοστάτησε σε πανελλαδικό επίπεδο τόσο στη νομική τεκμηρίωση της ανάγκης δημιουργίας ενός τέτοιου σήματος, όσο και στην καταγραφή των αρνητικών συνεπειών για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από τη μη ύπαρξη του», αναφέροντας επίσης ότι:

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία

«Μάλιστα, το ΕΒΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2018 διοργάνωσε εκδήλωση με τη συνεργασία του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), όπου έγιναν εντελώς ξεκάθαροι οι κίνδυνοι για τα προϊόντα των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων από την μη κατοχύρωση τόσο των δικών τους εμπορικών σημάτων, όσο και από την έλλειψη ενός σήματος, όπως αυτό που παρουσιάστηκε χθες».

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσής του ότι:

«Η διοίκηση του ΕΒΕΘ θα υποστηρίξει, όπως έπραξε και στο παρελθόν, τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες φορέων και επιχειρήσεων, που αποσκοπούν στην τοποθέτηση των Μακεδονικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές στην θέση που τους αρμόζει και δικαιούνται».