Στο… πόδι όλη η Καταλονία!

«Παράλυση» της περιοχής σήμερα, λόγω κινητοποιήσεων

«Παράλυση» της περιοχής σήμερα, λόγω κινητοποιήσεων

Ακόμα μία δύσκολη ημέρα πέρασε χθες η Καταλονία, καθώς οι τραυματίες έπειτα από τις διαδηλώσεις έφτασαν τους 100!

Τα δύσκολα, όμως, για τους Καταλανούς θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς πολλές ενώσεις αυτονομιστών αλλά και συνδικάτων έχουν κηρύξει γενική απεργία αλλά και διαδηλώσεις, ενώ έχουν προχωρήσει και σε καταλήψεις των αυτοκινητόδρομων, αλλά και κτηρίων σε όλη την ισπανική περιφέρεια.

Όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα υπολειτουργήσουν καθώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο με προσωπικό ασφαλείας, ενώ από τις πρώτες ώρες της ημέρας η κυκλοφορία στην Βαρκελώνη είναι πυκνή και στις ώρες αιχμής αναμένεται γίνει αφόρητη.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Προς ολικό lockdown η Ισπανία!

Ήδη, από το ξημέρωμα, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις στους αυτοκινητοδρόμους στην Αμπόστα (νότια), στη Τζιρόνα και στο Βαλ ντ’ εν Μπας.

Σήμερα θα συγκλίνουν στη Βαρκελώνη οι πέντε «πορείες για την ελευθερία (Marxes per la llibertat)» από την Τζιρόνα, το Βικ, την Τάρεγα, τη Μπέργα και την Ταραγόνα.

Στις πορείες συμμετέχουν εκτός από τους αυτονομιστές και ακροδεξιές ομάδες, οι οποίες, μάλιστα, λίγο έλειψε χθες να συγκρουστούν με τους πρώτους, προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας η οποία απέτρεψε την σύρραξη.