Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση

Εστίαση Θεσσαλονίκη απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη σημερινή συνεδρίαση

Απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση είναι τα δύο κορυφαία θέματα στην ατζέντα των των λοιμωξιολόγων στην έκτακτη σημερινή συνεδρίαση.

Επίσης, αναμένεται να τεθεί και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων. Η κυβέρνηση εισηγείται την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας και συγκεκριμένα την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου, αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα ή ακόμα και κατάργηση της.

Καθοριστικό ρόλο για την επιτάχυνση της επαναφοράς της μουσικής φαίνεται να παίζουν τα κορονοπάρτι που, όπως διαπιστώνεται, διοργανώνονται σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργησή του αναμένεται αργότερα, στο τέλος του μήνα-αρχές του επόμενου, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει κατά μία ώρα πιο ελαστικό. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τη 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 12:30.

Διαβάστε επίσης
Εστίαση: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν νέες οδηγίες για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις θα αυξηθούν από τους 100 στους 200. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι θα λάβουν υπόψιν την πορεία της πανδημίας η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το ιικό φορτίο 11 μεγάλων πόλεων που φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Μεγάλη βαρύτητα λαμβάνει και το πρόγραμμα των εμβολιασμών που συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (11/6/2021).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *