«Στοπ» των ελληνικών πλοίων στο Oruc Reis – Οι πρώτες φωτογραφίες

NAVTEX

Τα ελληνικά πλοία παραταγμένα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Oruc Reis: Η Τουρκία συνεχίζει τις… βόλτες και το παιχνίδι με τη φωτιά στην ανατολική Μεσόγειο, με την ελληνική πλευρά να συνεχίζει να δρα με νηφαλιότητα κι αποφασιστικότητα τόσο στην «αρένα», όσο και στα διπλωματικά κανάλια, προκαλώντας… βραχυκύκλωμα κινήσεις τους.

Το Oruc Reis, που συνεχίζει να κινείται στα όρια της ελληνικής επικράτειας, απομακρύνεται τις τελευταίες ώρες από το Καστελόριζο όμως τις επόμενες ώρες θεωρείται δεδομένο ότι θα επανέλθει στις θαλάσσιες ζώνες του συμπλέγματος της Μεγίστης κι ενδέχεται να φτάσει πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές, εξαντλώντας τα όρια της παράνομης Navtex που εξέδωσε η Τουρκία.

Διαβάστε επίσης
Oruc Reis: Eπέστρεψε στην Αττάλεια το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Αλλωστε, το έπραξε και το πρωί της Τρίτης, όταν «έσπασε» τα 12 μίλια κι έφτασε σε πολύ κοντινή απόσταση από τις ελληνικές ακτές.

Κάθε κίνηση του Oruc Reis, ωστόσο, εποπτεύεται από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Το Πολεμικό Ναυτικό που είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή, για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον ελληνικό στόλο, που έχει «ζώσει» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, καθώς και τα συνοδά πολεμικά πλοία των Τούρκων, στέλνοντας σαφές μήνυμα ετοιμότητας κι αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην πλευρά μας στο Αιγαίο, προς την απέναντι πλευρά.

polemiko-naytiko-kastelorizo3.jpeg

polemiko-naytiko-kastelorizo5.jpeg

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *