Ταϊλάνδη: Σκότωσε 29 άτομα πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία

Τουλάχιστον 29 ανθρώπους σκότωσε, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο μακελάρης στην Ταϊλάνδη, που το Σάββατο (08.02.2020) “μπούκαρε” με όπλο σε εμπορικό κέντρο. Ο ένοπλος στρατιώτης εξαγριωμένος από μια συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία σκότωσε και τραυμάτισε άλλους 57 σπέρνοντας τον τρόμο σε τέσσερις περιοχές και γύρω από την πόλη Νακόν Ρατσασίμα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Τα περισσότερα από τα θύματά του βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο (Terminal 21) όπου και ο ένοπλος δολοφόνος παρέμεινε οχυρωμένος στην διάρκεια της νύχτας, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την γύρω περιοχή, έχοντας κλέψει ένα επιθετικό όπλο, αλλά και πυρομαχικά από την βάση όπου υπηρετούσε.

Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Το μακελειό αυτό είναι “πρωτοφανές” στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός. “Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν “προσωπικά”, έχουν σχέση με μια διένεξη για την “πώληση ενός σπιτιού”, στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Πηγή: newsit.gr