“Στρατολόγηση” μαθητών από συνδέσμους οπαδών καταγγέλλουν οι γονείς στα Γιάννενα

σχολεία

Μετά και το οπαδικό επεισόδιο με τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα

Καταγγελίες με σοβαρό περιεχόμενο κάνουν οι γονείς μαθητών από τα Γιάννενα, μετά το οπαδικό επεισόδιο με τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών του δήμου Ιωαννίνων υποστηρίζει ότι οι οπαδικές αντιπαραθέσεις έχουν μεταφερθεί στους χώρους των σχολείων, ενώ μάλιστα αποδίδει σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις τους βανδαλισμούς σχολείων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Οι γονείς χαρακτηρίζουν, την ίδια ώρα, «κοινό μυστικό» την διαρκή προσπάθεια «στρατολόγησης» μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους, οι οποίοι «στα χαρτιά» καταργήθηκαν αλλά επί της ουσίας φαίνεται ότι εξακολουθούν να λειτουργούν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Μαθητών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Μαθητών του δήμου Ιωαννίνων είναι η εξής:

«Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ, Ιωαννιτών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της έξαρσης της οπαδικής βίας στην πόλη μας. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων που με «προκάλυμμα» τον αθλητισμό επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι οπαδικές αντιπαραθέσεις στους χώρους των σχολείων. Αυτό μαρτυρούν οι πρόσφατοι βανδαλισμοί σχολικών κτηρίων (πχ ΕΠΑΛ-Κατσικάς) κατά τους οποίους οι βάνδαλοι άφησαν το αποτύπωμά τους αναγράφοντας οπαδικά συνθήματα.

Είναι άλλωστε «κοινό μυστικό» η διαρκής προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν «καταργηθεί» !!!), αξιοποιώντας την αγάπη για την ομάδα τους.

Η Ένωση Γονέων καλεί τις τοπικές αρχές και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποδόμηση των οπαδικών φαινομένων και την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

Επίσης ζητά από τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να συμβάλλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων .

«Τα σχολεία δεν είναι – ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν – «κερκίδα», για να λύνουν τις διαφορές τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού», καταλήγει.

Πηγή: epiruspost.gr