Σύγκρουση μεταξύ αγελάδας και Ι.Χ. στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Σπάνιο περιστατικό στον Λαγκαδά με τον οδηγό να μην προλαβαίνει ν’ αλλάξει πορεία.

Σπάνιο περιστατικό στον Λαγκαδά με τον οδηγό να μην προλαβαίνει ν’ αλλάξει πορεία

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά με πρωταγωνιστή μια… αγελάδα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Η αγελάδα κινούνταν κατά μήκος του δρόμου Λαγκαδά – Πέντε Βρυσών χωρίς επιτήρηση από τον ιδιοκτήτη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του ζώου στο δρόμο και πριν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση έπεσε πάνω στην αγελάδα. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο lagadas.net, συχνό είναι το φαινόμενο διέλευσης κοπαδιών αιγοπροβάτων και βοοειδών μέσα από τον οικισμό ή να βόσκουν μεμονωμένα εκτός κοπαδιού παραπλεύρως επαρχιακών οδών, με άμεσο κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Η ναυπηγική ιστορία της Ελλάδας μέσα από τη συλλογή ενός... χομπίστα!

Μιλώντας στο lagadas.net η πρόεδρος της κοινότητας Εξαλόφου Πελαγία Χρυσανθοπούλου τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά όπου ΙΧ έρχονται αντιμέτωπα με ζώα τα οποία κινούνται σε κεντρικούς δρόμους.

«Δυστυχώς στο δήμο Λαγκαδά, που είναι κατά βάση αγροτικός δήμος, δεν υπάρχει κανονισμός βοσκοτόπων και βόσκησης, ώστε οι κτηνοτρόφοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και να υπάρχει το αίσθημα της ευταξίας των χωριών και της ασφάλειας προς τους πολίτες που κινούνται σε περιοχές κατά βάση αγροτικές. Είμαστε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση», τόνισε.