Συνταξιοδοτήθηκε παιδίατρος και έκλεισε ολόκληρο παράρτημα στο Παίδων!

Αλεξανδρούπολη μέτρα εξετάσεων Κατερίνη δείγμα κορονοϊό κορονοϊός 32χρονη μητέρα κορονοϊό νοσοκομείο

Εξέταζε 7.000 παιδιά το χρόνο…

Εξέταζε 7.000 παιδιά το χρόνο…

Απαξιώθηκε σταδιακά το παράρτημα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» στην Καλλιθέα, τα τελευταία χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, δόθηκε και επίσημα τέλος στη λειτουργία του, καθώς η μοναδικά στυλοβάτης παιδίατρους που στήριζε την υγεία χιλιάδων παιδιών στην περιοχή, συνταξιοδοτήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πρόκειται για “ένα διαχρονικό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε από καμία κυβέρνηση και πλήττει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα των παιδιών σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία”.

Το συγκεκριμένο Παράρτημα δημιουργήθηκε ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής σε παιδιατρικές ειδικότητες. Λειτουργούσε σε 24ωρη βάση, με Παιδιατρική Κλινική, Χειρουργείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Οφθαλμολογικό Ιατρείο, Ορθοπεδικό, ΩΡΛ, Οδοντιατρικό, με δωμάτια νοσηλείας σε τρεις ορόφους.

Σταδιακά, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε η απαξίωση του, οδηγώντας τη μία κλινική μετά την άλλη σε κλείσιμο, χωρίς καμία μέριμνα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για επαρκή στελέχωση.

Ως αποτέλεσμα το 2011 λειτουργούσαν μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής (χωρίς να νοσηλεύουν) με δύο μόνο παιδιάτρους… Αυτή η συνεχής υποστελέχωση οδήγησε να υπάρχει μια παιδίατρος, όπου μόνο για το έτος 2019 εξέτασε 7.000 παιδιά!

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου με τη συνταξιοδότηση της ανακοινώθηκε και επίσημα η παύση λειτουργίας του τμήματος!

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Ακόμη 5 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στη χώρα

Την ίδια στιγμή τα επείγοντα των δύο μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγ. Κυριακού» στενάζουν καθημερινά με την αναμονή να φτάνει τις 8 και 9 ώρες!

“Η διαχρονική αυτή πολιτική στο χώρο της Υγείας, δηλαδή η υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση, οδηγεί συνεχώς σε κλείσιμο δημόσιων δομών”, τονίζει η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της, ενώ τα μέλη της δηλώνουν ότι στηρίζουν την κινητοποίηση στις 21 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας που διοργανώνουν σύλλογοι και ομάδες γυναικών της περιοχής.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί την πλήρη επαναλειτουργία του παραρτήματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Καλλιθέα, με προσλήψεις μόνιμου επαρκούς ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, επαρκή κρατική χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποδομή με επαρκή αντίστοιχα στελέχωση του κέντρου αποκατάστασης.

Πηγή: iatropedia.gr