Ταλαιπωρούνται οι επιβάτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ελλάδα Fraport Greece μετακινήσεις ταξί

Πολλά τα προβλήματα

Πολλά τα προβλήματα

Το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω έλλειψης προσωπικού της ΔΑΚΑΘ και την αναγκαιότητα αύξησης των θέσεων και ενίσχυσής της, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών (Α.Σ.Π.Α).

Ενδεικτικό παράδειγμα έλλειψης προσωπικού, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Α.Σ.Π.Α είναι ότι πριν λίγες μέρες 19 επιβάτες έχασαν την πτήση τους εξαιτίας του τεράστιου φόρτου στον διαβατηριακό έλεγχο. «Δυστυχώς δεν μπορούσαν να καλυφθούν και οι 5 θέσεις διαβατηριακού ελέγχου», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση.

Ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρει, ότι το πρόβλημα έχει τονισθεί ουκ ολίγες φορές ενώ σημειώνει ότι με την επέκταση του αεροδρομίου και το νέο κτίριο οι ανάγκες θα υπερδιπλασιαστούν και θα πρέπει άμεσα να υπερδιπλασιαστεί και η οργανική δύναμη.

Διαβάστε επίσης
Καταγγελία 32χρονης για απόπειρα βιασμού στο Ωραιόκαστρο

«Η επισκεψιμότητα έχει ήδη αυξηθεί ραγδαία και θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση αυτής, οπότε θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι ενέργειες για να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα», συμπληρώνει ο κ. Τσαϊρίδης.

Σημαντική αύξηση στις συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Εκτός όμως από τα παραπάνω μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ένα ακόμα έρχεται να προστεθεί. Ο κ. Τσαϊρίδης λέει ότι οι συλλήψεις ατόμων με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έχουν αυξηθεί ραγδαία, με συνέπεια να χρήζει η αύξηση περιπολιών εντός του αεροδρομίου. «Μόνο το έτος 2018 σε σχέση με το 2017 ο αριθμός των συλλήψεων έχει αυξηθεί κατά 450%, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που κάνουν τα πράγματα δύσκολα».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος τονίζει ότι όλα αυτά τα γεγονότα «οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αν δεν αυξηθεί η δύναμη θα υπάρχουν τεράστια προβλήματα και επιπτώσεις και στους συναδέλφους αλλά και στους επισκέπτες».

Πηγή: www.grtimes.gr