Τάσιος για ξενοδοχεία: «Θα ανοίξει περίπου το 15% – Ευελπιστούμε σε μία Ανάσταση»

Γρηγόρης Τάσιος, ξενοδοχεία, ΠΟΞ

Τα σύνορα ανοίγουν σε τρεις ημέρες και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλώντας στο Thes.gr, μετέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμη κρατήσεις

«Δεν κάναμε Ανάσταση τώρα, ευελπιστούμε σε μία Ανάσταση στην περίοδο του Αγίου Πνεύματος και μετά». Με αυτό το μήνυμα, ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μεταφέρει στο Thes.gr τον παλμό όσων διατηρούν ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Παρότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάψει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των συνόρων εδώ και περίπου δύο μήνες, τα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια, παραμένουν προσώρας στο… σκοτάδι. Κι αυτό γιατί, οι κρατήσεις μέχρι στιγμής, είναι ακόμη μηδαμινές. Το παραπάνω, τουλάχιστον, ήταν και εκείνο που μετέφερε ο κ. Τάσιος, ο οποίος μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι ο Μάιος, είναι ένας χαμένος μήνας για τον κλάδο:

«Θα ανοίξει περίπου το 15% των ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα θα ανοίξουν σταδιακά, μέχρι τέλος Ιουνίου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι εκείνα που επηρεάζουν στο απόλυτο τις κρατήσεις. Οσον αφορά το άμεσο μέλλον, θεωρώ ότι ο Μάιος, είναι ένας χαμένος μήνας».

«Εχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε»

Οπως μάλιστα τόνισε ο ίδιος, η χώρα φέτος πηγαίνει για κάτι καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, καθώς «το ’20 ήταν τραγικό», ενώ σε σχέση με τις αφίξεις των ξένων τουριστών που αναμένονται στο μέλλον στα ελληνικά ξενοδοχεία, ανέφερε πως οι εθνικότητες θα πάνε με τον συνηθισμένο ρυθμό τους. Οι Αγγλοι έρχονται προς το τέλους Ιουνίου, οι Γερμανοί τον Ιούλιο και οι Βαλκάνιοι, παραδοσιακά, έρχονται στην Ελλάδα μετά τις 20 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης
Riviera Tower: Στο Ελληνικό ο υψηλότερος πράσινος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

Σε ότι αφορά τους Ρώσους, δεν έχουμε ακόμη εικόνα. Νομίζω ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

«Ο γρήγορος εμβολιασμός θα καθορίσει τη φετινή επισκεψιμότητα»

Σχετικά με τους παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν τα φετινά ποσοστά επισκεψιμότητας των τουριστών άλλων χωρών στην Ελλάδα και τα ξενοδοχεία της χώρας, ο κ. Τάσιος εκτιμά ότι αυτοί θα είναι «ο γρήγορος εμβολιασμός στη χώρα και το πράσινο χρώμα». Οπως μάλιστα τονίζει, «και πορτοκαλί χρώμα να υπάρχει στον χάρτη, τότε σίγουρα θα υπάρξει τεστ και στην επιστροφή του πελάτη, αν δεν έχει εμβολιαστεί. Αρα είναι ένα σύνθετο σταυρόλεξο, μέχρι να μπούμε σε μία σχετική κανονικότητα, στα τέλη του Ιουνίου».

Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με τον εσωτερικό τουρισμό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων υπήρξε κατηγορηματικός, καθώς ανέφερε πως το διάστημα των διακοπών για τους Ελληνες, θα συρρικνωθεί.

«Δεν υπάρχει εσωτερικός τουρισμός. Τα σχολεία θα κλείσουν στις 25/6, αναμένεται η απόφαση για τα Πανεπιστήμια και, δυστυχώς, ο όποιος εσωτερικός τουρισμός σε σχέση με την Ελλάδα, θα μετακινηθεί για τον Αύγουστο. Αρα το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τουρισμός αποτελεί έναν γρίφο για τη χώρα μας. Και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, οι οποίοι ανήκουν σε έναν κλάδο που επλήγη σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από την αμέσως προηγούμενη σεζόν, όπου, επίσης, δοκιμάστηκαν σημαντικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.