Τελετή αδελφοποίησης: Ξεσήκωσαν το Βελλίδειο Βλάχοι και Πόντιοι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κατάμεστο το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης

Κατάμεστο το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης

Χιλιάδες χορευτές Βλάχοι και Πόντιοι βρέθηκαν σήμερα στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”,  στην τελετή αδελφοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Στην τελετή δίνουν το «παρών» μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιώργος Ορφανός, Χάρης Αηδονόπουλος, οι  αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Θάνου, Γερακίνα Μπισμπινά και άλλοι.

Διαβάστε επίσης
Μια βόλτα στην έρημη νυχτερινή Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές και τη συνοδεία μουσικών οργάνων ξεσήκωσαν το κατάμεστο Βελλίδειο.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου αποκάλυψε ότι έχει καταγωγή από το Λειβάδι και ως Βλάχα  είναι συγκινησιακά φορτισμένη και περήφανη για την αποψινή βραδιά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι δυο πρόεδροι των ομοσπονδιών, Χριστίνα Σαχινίδου και Μιχάλης Μαγειρίας,  υπόγραψαν το σύμφωνο αδελφοποίησης, έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, και έκλεισαν τη βραδιά, χορεύοντας μαζί Πόντιοι και Βλάχοι. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης.

Χριστίνα Σαχινίδου Πρόεδρος ΠΟΠΣ

 

Μιχάλης Μαγειρίας Πρόεδρος ΠΟΠΣΒ

Αλέξανδρος Καχριμάνης