Τεράστια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με συλλήψεις και προσαγωγές

Διεξάγονταν από εχθές το μεσημέρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το μεσημέρι επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Η Υπηρεσία  έχει πραγματοποιήσει 13 κατ’ οίκον έρευνες.

Aναλυτικότερα, μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί συνολικά 15 άτομα, ενώ έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών για τρομοκρατικές πράξεις.

Σε βάρος 46χρονου άνδρα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για αντίστοιχους λόγους και έχει συλληφθεί μία 39χρονη ημεδαπή συγκεκριμένα για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Από την Αντιτρομοκρατική διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στη ληστεία το βράδυ της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής  σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Αναλυτικότερα, από τις κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

Ένα (1) υποπολυβόλο

Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα παραπάνω θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω έρευνα.