Θ. Τζήμερος: «Δε φταίει ο Ζαγοράκης, φταίει η Νέα Δημοκρατία που λαΐκισε»

Τζήμερος Τζήμερου

Αυτή τη φορά, κατηγόρησε το κόμμα

Αυτή τη φορά, κατηγόρησε το κόμμα

Για όλα όσα είπε σχετικά με τον Θοδωρή Ζαγοράκη μίλησε ο Θάνος Τζήμερος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5».

«Μίλησα ρεαλιστικά. Δεν ζήτησε ο Ζαγοράκης να πάει στην Ευρωβουλή, η ΝΔ του το ζήτησε. Ο Ζαγοράκης είναι ένα λαϊκό παιδί από την Καβάλα. Δέχθηκε, όπως δέχονται και άλλοι, γιατί είναι μία τιμητική πρόταση. Ετσι το σκέφτηκε, έτσι το αποφάσισε. Δεν ήταν, όμως, ο Ζαγοράκης που πλησίασε την ΝΔ. Η ΝΔ λαίκισε, όχι μόνο στην περίπτωση του Ζαγοράκη, όταν έβαζε στο ευρωψηφοδέλτιο ανθρώπους που θα ψηφιστούν από διάφορες ομάδες με μη πολιτικά κριτήρια» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Ζαγοράκης, ξαναλέω, είναι ένα λαϊκό παιδί που έφτασε στην κορυφή του τομέα του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μπράβο του, αλλά δεν στέλνουμε κάποιον που είναι αρχηγός της εθνικής στην Ευρωβουλή. Είναι σαν να βάζουμε τον Κύρτσο να παίξει μπάλα στην εθνική Ελλάδας. Είναι το ίδιο λάθος. Εγώ δεν θα κατηγορήσω αυτόν που δέχεται μία πρόταση. Θα κατηγορήσω αυτόν που του κάνει την πρόταση.

Ο Μητσοτάκης λαϊκίζει, όπως λαϊκίζουν όλα τα κόμματα γιατί θέλουν να τσιμπήσουν ψήφους από διάφορες ομάδες. Επειδή η ΝΔ τα έκανε χάλια με το Σκοπιανό, σου λέει να βάλω τον Ζαγοράκη υποψήφιο για να μας ψηφίσουν οι Μακεδόνες. Ξαναρωτάω. Είναι η ποδοσφαιρική ικανότητα κάποιου κριτήριο για να εκπροσωπήσει την χώρα στην Ευρωβουλή;

Διαβάστε επίσης
Λέανδρος: Συνεχίζει την επέλασή του στην Ελλάδα

Για να μην παρεξηγηθώ. Μπορεί κάποιος να είναι και ποδοσφαιριστής και τραγουδιστής και οτιδήποτε και να έχει πολιτική προσωπικότητα, αλλά θα πρέπει να την δούμε. Δηλαδή, θα έπρεπε να είχαμε δει την δράση του Ζαγοράκη σε έναν πολιτικό στίβο, να δούμε τις απόψεις του. Ξέρουμε, για παράδειγμα, ποια είναι η άποψή του για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και για το ασφαλιστικό σύστημα της Ευρώπης;»

 «Επομένως η κουβέντα δεν έγινε για τον Ζαγοράκη, έγινε για τις επιλογές των κομμάτων και, κυρίως, για την τάση τους να ανακατεύονται σε έναν χώρο που θέλουν να αλώσουν. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχει την διοίκησή του που να προέρχεται από τους προέδρους. Ας συμφωνήσουν οι πρόεδροι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχουν αγοράσει και άλλες ομάδες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είχε αγοράσει τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός;», είπε στο Metropolis 95.5.