Θάνος Πλεύρης: “Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για την πανδημία”

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για την πανδημία εκτός από αυτά που είναι ήδη σε εφαρμογή.

“Η βούλησή μας σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε μας κάνουν να πούμε με ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο parapolitika 90,1 και πρόσθεσε πως “δεν πάμε πλέον σε καμία μορφή υποχρεωτικότητας, ούτε μετρικών αποστάσεων, ούτε περιορισμού κινητικότητας”.

Σε ό,τι αφορά την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) τη χαρακτήρισε “διαχειρίσιμη”, καθώς όπως είπε “οι μεταλλάξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι αυξάνονται νοσηλείες σε απλές κλίνες αλλά όχι σε κλίνες εντατικής θεραπείας, άρα μπορούμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά”.

Το φθινόπωρο και το χειμώνα αναμένεται αύξηση των περιστατικών, λόγω της ύπαρξης και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού αλλά “θεωρούμε ότι όλο αυτό το πλαίσιο θα είναι διαχειρίσιμο και λίγο πολύ θα κινηθούμε όπως κινούμαστε αυτή τη στιγμή χωρίς αχρείαστα μέτρα”, επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, είπε πως το θέμα της αναστολής ισχύει έως το τέλος του χρόνου και θα επανεξεταστεί στον χρόνο τον οποίο λήγει.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 4244 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη σε μία εβδομάδα

Πηγή: iatropedia.gr