Θεσσαλονίκη: Ασκηση στο “Μακεδονία” για πτώση αεροπλάνου στο Θερμαϊκό

Συμμετείχαν όλοι οι φορείς

Συμμετείχαν όλοι οι φορείς

Προγραμματισμένη άσκηση ευρείας κλίμακας στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Fraport Greece σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς.

O υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και διοργανώθηκε από κοινού από την Fraport Greece, την εταιρία Ellinair, το ΕΚΑΒ, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Το σενάριο της άσκησης αναφερόταν σε ένα αεροσκάφος Α320, της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 10:30 π.μ., με 170 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, με προορισμό το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. Αμέσως μετά την απογείωση δήλωσε στην εναέρια κυκλοφορία καπνό στην καμπίνα επιβατών και ζήτησε προτεραιότητα για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης
Ζέρβας: "Θα φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, θα συμβάλουμε κι εμείς στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης μας"

Πέντε λεπτά μετά την επικοινωνία το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ και βάσει της τελευταίας γνωστής θέσης του, προέκυπτε πως είχε καταπέσει σε μια περιοχή που εκτείνεται από την χερσαία περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Επανομής. Κατόπιν μαρτυρίας κατοίκου της περιοχής, οι επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης κατευθύνθηκαν σε θαλάσσια περιοχή 3 χλμ. από την Μαρίνα Καλαμαριάς όπου και εντοπίστηκαν επιζώντες σε σωστικό μέσο του αεροσκάφους.