Θεσσαλονίκη: Μποτιλιαρίσματα παντού στην πόλη λόγω του μαραθωνίου

Μαραθώνιος διαδρομές

Αγανακτισμένοι οι πολίτες

Αγανακτισμένοι οι πολίτες

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των ρυθμίσεων για την διεξαγωγή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Το κέντρο της πόλης είναι αδιάβατο για τα οχήματα, καθώς όλες οι μικρές και οι μεγάλες οδοί από το λιμάνι μέχρι τη ΔΕΘ, κάτω από την Τσιμισκή, έχουν κλείσει από τις 16:00.

Τον τεράστιο όγκο των οχημάτων εξυπηρετούν αυτή την ώρα οι οδοί Τσιμισκή και Εγνατία. Σε αυτές τις οδούς η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Λίγο πριν τις 18:00 θα κλείσει και η οδός Τσιμισκή. Να σημειωθεί ότι σε όλες τις διασταυρώσεις του κέντρου και ανατολικά υπάρχουν τροχονόμοι που προσπαθούν να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Στο ανατολικό τμήμα της πόλης η κίνηση διοχετεύεται στην οδό Δελφών, δεδομένου ότι η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου και η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας έκλεισαν από τις 17:00.

Εάν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι καλό θα είναι οι οδηγοί να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ώρες. Η διοργάνωση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου ολοκληρώνεται στις 22:30 με τη λήξη του δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5 χιλιομέτρων.